ZWO dienst 8 oktober 2017 met Gerrit en Marian Muis

Werelddiaconaat Dienst met Gerrit en Marian Muis.

Het is een jubileum-jaar voor Gerrit en Marian Muis en uiteraard ook voor Stichting projecthulp Sri Lanka. Deze zijn niet meer los van elkaar te denken. Wat 40 jaar geleden begon met een Libelle-schrijfactie naar een weeskind, is uitgegroeid tot een omvangrijke hulporganisatie. Gerrit bezoekt de projecten, controleert en maakt nieuwe afspraken. Marian staat op markten en zoekt sponsoren. Een geolied-team!

Hier is het verhaal van één van de vele projecten:

Nadat de oorlog was afgelopen zijn de oorspronkelijke bewoners van het dorp Chelvanayagapuram uit de vluchtelingenkampen teruggekeerd naar hun dorp. Helaas was er weinig goeds meer over.
Er was grote behoefte aan een kleuterschool omdat de dichtstbijzijnde grotere plaats 7 km verder op is. Stichting Projecthulp Sri Lanka heeft een kleuterschool in Chelvanayagapuram laten bouwen.

De bevolking is nog steeds heel arm, de meeste zijn dagloners op het land, daardoor kwamen bijna alle kleuters zonder eten op school.
Voor € 45,- per jaar kunnen we de kinderen dagelijks een warme maaltijd en een beker melk op school geven.
De Stichting betaalt ook jaarlijks het salaris van de kleuterleidsters.

Dit is in kort het verhaal van de kleuterschool in Chelvanayagapuram. Op 8 oktober zullen Gerrit en Marian in de dienst, waarin ds. Van der Wal voorgaat, meer vertellen over, onder andere, dit project.

Wij nodigen u van harte uit om deze dienst bij te wonen.

In de dienst zal er een collecte worden gehouden voor de kleuterschool in Chelvanayagapuram.