Zip Your Lip in de lokale media

ZYL15_voorkantAankomende zaterdag gaan de jongeren van Rock Solid en FreeStyle meedoen aan de actie Zip Your Lip. Zij zullen vierentwintig uur lang niets eten en enkel water en thee (zonder) suiker drinken. Zo proberen zij zoveel mogelijk geld op te halen voor de mensen in het door oorlog verscheurde Zuid-Soedan. Met dit geld kunnen onder andere watervoorzieningen en opleidingen voor de lokale bevolking gerealiseerd worden.

Toen de organisatie benaderd werd door een correspondente van de lokale weekkrant, het Kompas Hardinxveld-Giessendam, voor een interview, is besloten om deelnemers te zoeken die hier aan mee wilden werken. Zo kan er immers nog meer bekendheid gegeven worden aan de actie.

Op vrijdag 13 maart zijn deelnemers Arco den Breejen en Aron van der Meijden en Kevin Snijders, één van de organisatoren, geïnterviewd. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een verwijzing op de voorpagina en een groot interview op pagina 5 van het Kompas.

Op het moment van schrijven van dit bericht hebben de jongeren al een mooi sponsorbedrag van boven de tweeduizend euro opgehaald. De actiedag moet nog plaatsvinden, dus dat bedrag moet nog veel hoger! U / jij komt toch ook aanstaande zaterdag?!

Hieronder kunt u het artikel lezen, zoals deze in het Kompas van woensdag 18 maart 2015 geplaatst is. Door op het artikel te klikken, gaat u automatisch naar de website van het Kompas.

ZYL15_artikel