Zip Your Lip 2016: een terugblik [EINDSTAND: € 5.186,26!]

Op zaterdag 20 februari 2016 werd er rond elf uur door de deelnemers aan de Zip Your Lip-actie luidkeels van tien naar nul afgeteld. Vanaf elf uur zouden zij vierentwintig uur niet eten en enkel water of thee zonder suiker drinken. Dit alles in de strijd tegen honger.

Net nadat de jongeren gestart waren met de actie, gingen zij in groepen het dorp in om lege flessen in te zamelen. Na slechts anderhalf uur hadden de jongeren een behoorlijke stapel lege flessen en bierkratten ingezameld, welke aan het eind van de dag ingeleverd zijn bij de supermarkt en een mooi geldbedrag hebben opgeleverd.

In de middag stond er een carwash en een kindermiddag op het programma. Kinderen konden een armbandje, ketting of een raket knutselen, terwijl de papa’s en de mama’s onder het genot van een kopje koffie konden wachten tot hun auto weer blinkend schoon was. Soms bleef het niet bij één kopje koffie, maar waren er meerdere kopjes koffie nodig. De wachttijden liepen namelijk af en toe behoorlijk op, tot ruim een uur. De jongeren hebben van ongeveer twee uur tot ongeveer zes uur non-stop auto’s gewassen.

Net als vorig jaar was er in de avond een gezellige bingo georganiseerd, waar een gezellige bedrijvigheid was. Verschillende mensen hebben mooie prijzen gewonnen en konden met een goed gevoel naar huis. De mensen die geen prijzen hadden gewonnen gingen ook met een goed gevoel naar huis, want zij hadden een goed doel gesteund.

Na de bingo was het een kwestie van alles weer opruimen en de nacht zien te overleven. In de kleine bijzaal werden verschillende films gekeken en in de grote bijzaal wilden verschillende deelnemers even genieten van een (redelijk) goede nachtrust.

Tijdens alle activiteiten hebben de jongeren hard gefietst en in totaal ruim 500 km afgelegd. De fiets is de volle vierentwintig uur in beweging geweest.

‘s Ochtends tijdens de door de jongeren georganiseerde dienst is een impressie gegeven van de dag en is ook de (voorlopige) eindstand bekend gemaakt. Uiteindelijk is de opbrengst van de collecte bij de voorlopige eindstand opgeteld en is er een zeer mooi eindbedrag neergezet!

De eindstand van deze actie is:

€ 5.186,26

Wij willen iedereen die ons gesteund heeft, door donaties, door het bezoeken van de activiteiten of door er simpelweg voor ons te zijn heel hartelijk bedanken!

U kunt op de YouTube van onze kerk wat filmpjes vinden die tijdens de dag via de livestream zijn uitgezonden: https://www.youtube.com/user/GereformeerdeKerkBH. In het fotoalbum kunt u foto’s van de actie vinden, dit album zal nog een aantal keer bijgewerkt worden.

9x