V&T Muziek in het Jacoba Cultuurhuis

Een muzikale avond in de 17e-eeuwse kapel van het Jacoba Cultuurhuis in de mooie vesting van Woudrichem! Gevestigd in het Jacoba van Beierenhuis is dit de nieuwe werkplek van Carola Loeve. Samen met Chris van de Kuilen, hij was haar pianodocent op het Fontys conservatorium in Tilburg, heeft zij dit cultuurhuis opgezet. Na twee succesvolle openingsconcerten in februari 2019 worden er inmiddels volop pianolessen en muzieklessen voor peuters gegeven. Ook kan men iedere twee maanden een concert bezoeken met professionele musici. Het is daarnaast mogelijk om met je kinderfeestje in deze mooie kapel een muziekworkshop te doen.

Op deze avond bezoeken wij de kapel voor een concert van Chris en Carola. Naast dat zij beiden solowerken zullen spelen, zullen zij ook samen achter de prachtige vleugel plaats nemen. Werken van o.a. Tsjaikovski, Grieg en Granados zullen zorgen voor een afwisselend programma. Tussen de stukken door krijgt u, naast toelichting bij de gespeelde werken, ook meer te horen over de geschiedenis van het pand en Jacoba van Beieren. Omdat het dit jaar Jacoba van Beierenjaar is (600 jaar geleden heeft zij ‘De zoen van Woudrichem’ ondertekend), kunt u ook een aantal kunstwerken bewonderen rondom Jacoba van Beieren.

In de pauze is er koffie en thee en na het concert kunt u met beide musici napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

vtjacoba

Datum    : vrijdag 18 oktober 2019
Tijd         : 20.00 uur
Plaats     : Jacoba Cultuurhuis, Molenstraat 2, 4285 AB Woudrichem
Kosten   : € 15,00

Klik hier om je op te geven voor deze activiteit.

V&Tbatenburgvtsuperwaarii