Verslag reisje ouderen en alleengaanden

Inmiddels al enige tijd geleden, 19 mei 2015, is er een reisje gemaakt met ouderen en alleengaanden. Onderstaand verslag hebben wij toegestuurd gekregen en willen wij u toch niet onthouden.

Op 19 mei jl. gingen we een reisje maken met ouderen en alleengaanden. Om negen uur stond de bus klaar om ons op onze bestemming te brengen. We gingen naar de Broeker veiling in Broek op Langedijk. We hoopten dat het weer een beetje mee zou zitten. Het was zeer bewolkt en onderweg hebben we enkele buien gehad. Maar aangekomen viel het best mee. Bij aankomst stond de koffie klaar met een heerlijke Broekerbol, die er goed in ging. We begonnen met een film over hoe het er vroeger aan toeging op de veiling. Na de film werden we in twee groepen verdeeld en gingen we de hallen bekijken. Mooi om te zien hoe alles nog in zeer goede staat is.

De tafels waren inmiddels gedekt en werden we welkom geheten. De lunch zag er goed uit en was ook zeer goed van smaak. De rondvaartboot lag klaar om ons te laten zien waar en hoe de boeren vroeger hun waar verbouwden en het daarna naar de veiling brachten om er de beste prijs voor te krijgen. Daaf en Lies Vonk dachten met 65 kilo uien naar huis te gaan, maar helaas was het maar een grap (jammer). Het overige fruit en de groente werden ook geveild. Waaronder bietjes, wortels, bananen en appels. Het was erg leuk om dat eens mee te maken. De dag ging veel te snel voorbij. Na nog wat gedronken te hebben stond de bus al weer klaar om ons naar huis te rijden. Op de terugweg hebben we ook nog wat file gehad. Maar we zijn gelukkig weer allemaal gezond en wel weer aangekomen in Hardinxveld. Het was een hele fijne dag om zo met elkaar op pad te zijn. Allemaal bedankt.

Hartelijke groeten,

Museum BroekerveilingBets den Breejen.