Van de beroepingscommissie

Beste gemeenteleden,

De beroepingscommissie is alweer een paar maanden aan het werk met het vinden van een nieuwe predikant voor onze gemeente. We gaan u helaas niet vertellen hoe het er mee staat, maar we kunnen wel iets vertellen over onze aanpak.

Ten eerste zijn er “de lijsten” van de PKN. Hierop staan predikanten die op basis van onze profielschets bij de gemeente zouden kunnen passen. Daarnaast zijn er een flink aantal “namen” doorgegeven door gemeenteleden. Vooral met dit laatste zijn we erg in ons schik. Al deze predikanten moeten worden beluisterd en beoordeeld. Hierbij worden we gelukkig geholpen door de techniek (Internet) en hoeven we niet altijd door weer en wind op stap. Toch is het live luisteren een noodzaak. Via Internet is het uiteindelijk toch maar “een bandje” en niet te vergelijken met de sfeer van een echte dienst. Bovendien is het ook leuk om met 2 of 3 personen op zondag ochtend op “missie” te gaan.

We zijn ons ook aan het voorbereiden op de gesprekken met predikanten. Wij hebben onder meer een lijst samengesteld met belangrijke vragen die we willen stellen aan onze nieuwe predikant. Daar kunnen trouwens best nog wel wat vragen bij. Dus als u een vraag heeft waarvan u denkt, ”dat moeten ze in ieder geval vragen”, geef dan die vraag even door aan een van de commissieleden of mail ze naar ons e-mail adres.

Met vriendelijke groet van de beroepingscommissie: Beroepingscommissie2016@hotmail.com
Annelies Kamsteeg, Annemiek van Run, Annet Blokland, Kees van Tuijl, Marian van ’t Verlaat, Nico van der Steen, Stephan de Boon, Tim Sterrenburg

nieuwepredikant