Studieavond Bijbelse profetieën Israël dinsdag 22 januari

Op dinsdag 22 januari is er in Hardinxveld-Giessendam een studieavond met ds. Kees Kant, spreker van de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Bijbelse profetieën over Israel. De bijeenkomst vindt plaats in de Parel, Talmastraat 9 in hardinxveld-Giessendam. Aanvang om 20.00 uur, toegang is gratis.

Heel veel teksten in de Bijbel spreken over een terugkeer van het Joodse volk naar het beloofde land. Gaat het daarbij alleen over de Babylonische ballingschap uit de zesde eeuw voor Christus? Ds. Kant zal met behulp van een PowerPointpresentatie een aantal teksten met u bespreken en duidelijk maken dat de Bijbel juist vooral iets zegt over de actualiteit. De Bijbel spreekt niet alleen over toen, maar vooral ook over nu en over de toekomst.

Ds. Kees Kant is sinds 2010 predikant van de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee. Hij volgde zijn opleiding theologie tot 1993 aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij is auteur van het boek ‘Van Eisenach naar Bethlehem’, waarin hij verbanden legt tussen de nazi-ideologie uit de jaren ’30 en ’40 en de Palestijnse bevrijdingstheologie van vandaag. Ds. Kant: “Ik vind het belangrijk dat mensen binnen de kerken zich bewust worden van de blijvende plaats voor Israël.”