Startzondag 2016

Op 11 september starten we het nieuwe seizoen in de kerk.

Dit jaar is er gekozen voor het jaarthema: ‘Deel je leven!’

Op de startzondag zal de ochtenddienst dit thema hebben, naast de start van het kinderwerk en  jeugdwerk willen we ook als volwassenen en ouderen een start maken met dit thema. We delen ons leven met velen. Met gezin, met vrienden, met collega’s, met gemeenteleden. We gaan relaties aan en verbinden ons met mensen, binnen maar zeker ook buiten de kerk. We verbinden ons met de gemeenschap om ons heen.

Je leven delen begint klein. In het leven van alledag, thuis in het gezin, met de buren van de galerij, op het werk met collega’s.

Maar we delen ons leven ook in de kerk, waar de generaties in gesprek gaan over hun ideeën en vragen, over hun leven en geloof. En buiten de kerk, met de mensen die op ons pad komen. We delen in vreugde en in verdriet. We delen in twijfel en in geloof. We delen met mensen die we zelf uitzoeken maar ook met mensen die we niet zelf uitzoeken maar ons nodig hebben.

Voor de ochtenddienst worden u en jij uitgenodigd om eens op een andere plek te gaan zitten dan gewoonlijk. Na de dienst is er een gevarieerd programma met activiteiten voor iedereen, van actief tot belevend, voor wie veel te delen heeft of graag ontvangt, voor groentjes en grijzen, voor alle leeftijden.

Voor de lunch vragen we iedereen iets lekkers mee te nemen. Dit mag van alles zijn, als het maar ongeveer genoeg is voor de mensen waarmee u komt. Het zal gedeeld worden in een buffet. De organisatie verzorgt drinken en fruit. En als we delen is er voor iedereen genoeg!

Er is dit jaar een bijzondere afsluiting van de startzondag in de kerk. Theoloog en Musicus Hanna Rijken zal deze startzondag afsluiten met een viering. Hanna Rijken werkt momenteel als promovendus aan de Theologische universiteit van Amsterdam. Hanna was naast al haar muzikale bezigheden redactielid van ons Nieuwe Liedboek (2013). We zijn blij dat zij voorgaat in deze viering vol zang en muziek!

Ook als u niet van plan bent de startzondag te bezoeken, bent u natuurlijk welkom bij deze viering.

deeljeleven