Smartlappen in de lijdenstijd – Lezing door Marten Kamminga

Het levenslied – het lied van de ‘gewone man’ – werd in vroegere tijden op de markt gezongen. De tekst ervan stond vermeld op een lap stof. Nog steeds worden levensliederen gezongen, waaronder liederen met een religieuze inhoud. Vooral in de veertigdagentijd heeft bezinning een belangrijke plaats en dit bepaalt de inhoud van de liederen. Smart en de weg daaruit staan dan centraal.

Al eerder zijn in ons programma muziekavonden de revue gepasseerd. Tijdens dit soort avonden wordt aandacht geschonken aan wat gelovigen zoal zingen.

Deze avond helpt Marten Kamminga de aanwezigen op weg. Hij is muziekagoog en kerkmusicus. Hij begon zijn loopbaan in het lager onderwijs en op de muziekschool. Later was hij werkzaam in de psychiatrie. Als muziekpastor schreef hij liederen voor vieringen en kerstmusicals. Ook schreef hij vele jaren de liederen voor de vieringen op de campings van RCN en voor de Landelijke Diaconale Dag. Zijn koren Vox Nio en Quasi Modus voeren regelmatig zijn liederen uit. Daarnaast is hij organist in een PKN-kerk in Putten en in de Engelse kerk aan het Begijnhof in Amsterdam.

Marten Kamminga neemt ons, aan de hand van liederen die hij met ons zingt en instrumentaal begeleidt, mee op reis door de veertigdagentijd.

Heeft u zich nog niet opgegeven, maar wilt u deze avond wel graag bijwonen? U bent van harte welkom!

Datum : woensdag 1 maart 2017
Tijd : 20.00 uur, koffie en thee vanaf 19.45 uur
Plaats : bijgebouw van de kerk
Kosten : er zal een pot staan voor een vrijwillige bijdrage aan deze avond