Serve The Village: een terugblik

24 september 2016 was er weer Serve The Village. Evenals vorig jaar viel de actie samen met burendag.

’s Morgens om kwart voor negen kwamen 33 deelnemers, die zich aangemeld hadden, in de grote zaal bijeen, om eerst een kop koffie te drinken. Hier werden ze geïnformeerd over de adressen, waar ze deze morgen verwacht werden om te klussen. Leuk detail was dat de plaatselijke politieagent met partner ook aan deze actie mee kwam doen.  In de hal lagen lijsten ,met daarop de namen ingevuld op welk adres een ieder moest zijn . Nadat een kort gebed was uitgesproken , konden de  deelnemers op pad om te gaan beginnen.

Door het schitterende weer, was het heel aangenaam om heerlijk buiten tuinen compleet leeg of onkruidvrij te maken met het nodige snoei / harkwerk. Op een andere locatie moest een buitendeur en dakgoot intensief geschuurd worden en in Beneden –Hardinxveld moest een keuken gesaust worden. Met de nodige opstartproblemen is ook deze klus uiteindelijk prima gelukt.

In verpleeghuis Tiendwaert genoten een groot aantal deelnemers met bewoners van een mooie wandeling terwijl andere bewoners een prachtig bloemstuk maakten . Ook werden enkele bewoners verwend met een hand- of gezichtsmassage. In andere delen van Boven en Beneden Hardinxveld werden nog een flink aantal projecten aangepakt , die werden uitgevoerd  door +/- 70 deelnemers van leden van de Herv. kerk van Beneden en Boven Hardinxveld en de Geref. kerk Beneden-Hardinxveld en De Bron. Daarbij hadden zich ook leden van de Christen Unie  aangesloten om een steentje bij te dragen aan deze actie.

Om kwart voor één kwamen de meeste deelnemers weer op de startlocaties bijeen voor de  lunch , bestaande uit soep en een belegd broodje. Ter afsluiting van deze actiemorgen werd een gedicht voorgedragen ,waarna een ieder weer huiswaarts kon keren.

Al met al een hele mooie zaterdagmorgen . We hebben met elkaar, in veel gevallen met behulp van de bewoners, nuttig werk verricht en goede sociale contacten gehad. We hopen dat deze actie de bewoners motiveert om zelf de  werkzaamheden voort te zetten en dat er eventueel goede sociale contacten van over blijven

De Diaconie

 

servethevillage