Wim en Daniëlle de Keijzer hebben begin 2005 de oversteek gemaakt van Nederland naar Brazilië. Na eerst in de favelas van de grote steden Rio de Janeiro en São Paulo te hebben gewerkt, werken ze sinds januari 2011 in een klein plattelandsdorp in het binnenland van de staat Minas Gerais. Daar geven ze leiding aan Água Viva (Levend Water).

Obras Sociais Água Viva is een Braziliaanse stichting met Nederlandse inbreng die concreet hulp biedt aan mensen die op de een of andere manier zijn vastgelopen. Wim en Daniëlle zijn in 2011 verantwoordelijk geworden voor het werk van deze stichting en om voortgang te geven aan het werk wat het Nederlandse zendingsechtpaar Piet en Johanna Hagen is gestart.

Historie

De Braziliaanse stichting Água Viva is in 2004 opgericht door het Nederlandse echtpaar Piet en Johanna Hagen.

Piet Hagen

Piet Hagen

Johanna Hagen

Johanna Hagen

De stichting werkt lokaal, in het plattelandsdorpje Ritápolis in de staat Minas Gerais onder de slogan “mensen worden weer mens”. Piet heeft zijn hele leven lang zendingsprojecten ondersteund door regelmatig korte of langere periodes naar een project te gaan en daar te helpen met bouwprojecten. Hij is een echte bouwer. Água Viva was hun eerste “eigen” project. Eind 2010 zijn Piet en Johanna teruggekeerd naar Nederland en hebben de leiding van het project overgedragen aan het Nederlandse echtpaar Wim en Danielle de Keijzer. Piet en Johanna hebben gedurende de jaren verschillende Braziliaanse fulltime vrijwilligers gehad binnen de organisatie. De projecten die ontwikkeld en gebouwd zijn, zijn ontstaan onder invloed van medewerkers en mogelijkheden die zich voor deden. Nu meer op de achtergrond blijven Piet en Johanna betrokken via het Nederlandse bestuur van de gelijknamige stichting. Aan de rand van het plattelandsdorp Ritápolis in de staat Minas Gerais ontwikkelt zich een leef-werkgemeenschap met sociale woningen, een meubelmakerij, tuinen, dieren, een evangelische gemeente en een centrum voor verslavingszorg.

Familie de Keijzer

Familie de Keijzer

Wim en Daniëlle hebben elkaar leren kennen in de Christengemeente van Hardinxveld-Giessendam. Via de jeugdgroep van de kerk kwamen ze in 1998 voor het eerst in Brazilië en maakten daar kennis met mooie mensen, een mooi land, maar ook met armoede, straatkinderen en drugsbenden. Op dat moment wisten ze niet dat Brazilie een heel bijzondere plek zou gaan krijgen in hun leven.
In de Christengemeente hebben ze zich als echtpaar lange tijd ingezet als leiders van de tienergroep, waarvan de toenmalige deelnemers inmiddels al zijn getrouwd en kinderen krijgen. Daniëlle zette zich in als aanbiddingsleider en in de muziekgroep. Wim was actief met evangelisatieactiviteiten.

Het gezin bestaat uit Wim (41) en Danielle (38), Evie (14), Noah (13), Lias (7) en Amel (5) en ze zijn voor hun dagelijkse leven en werk afhankelijk van gebeden en giften. Op hun blog: www.volgdekeijzer.wordpress.com  kunt u meer over hen en het werk lezen, hen op de voet volgen en contact maken.