Pinksterfietstocht zaterdag 14 mei

Zoals u al heeft kunnen lezen in de Wegwijzer van maart is er dit jaar weer een Pinksterfietstocht op zaterdag 14 mei van Stichting ”Als een Lopend Vuurtje”.
Wij als kerk doen dit jaar ook weer mee. Dat betekent dat wij de deur van de kerk open zetten op zaterdag 14 mei a.s. Doet u dit jaar ook weer mee?
We hopen op een mooie opkomst en heten u alvast van harte welkom op deze dag!

Het goede doel voor 2016
Wij willen u alvast informeren over het goede doel waarvoor gefietst gaat worden dit jaar.
Het goede doel is Stichting ”Brood voor weeskinderen”.

Stichting ”Brood voor weeskinderen” werkt al enkele jaren in Burundi.
Zij hebben in de hoofdstad Bujumbura een aantal jaren geleden een bakkerij opgezet met Nederlandse machines. In 2015 is de stichting een samenwerking aangegaan met Red een Kind in Nederland en Help Channel Burundi.

In 2015 is er ook voor een ander concept gekozen: opstarten van een commerciële bakkerij, samen met een bakkersopleiding. Zo kunnen kansarme jongeren het vak leren van bakker zodat er voor hen ook meer toekomst is. In het voorjaar is een container met bakkerijmachines en andere hulpgoederen naar Burundi verscheept. Het was een lange weg met veel tegenslag, maar voordat de bakkers naar huis gingen werden er al 1000 broden per dag gebakken. Iedereen was bijzonder trots, maar er zijn nog wel financiële zorgen. De generator is defect en moet waarschijnlijk vervangen worden.

”Als een Lopend Vuurtje” draagt dit doel een warm hart toe.

Mocht u meer informatie willen over de fietstocht van Stichting ”Als een Lopend Vuurtje’, dan kunt u een kijkje nemen op de website: www.lopendvuurtje.info of op facebook.

logo_lopendvuurtje