Nieuwsbrief Stichting Projecthulp SriLanka

zwo-1

Juni 2015

In deze nieuwsbrief willen we terugkijken naar de reis die Gerrit in april heeft gemaakt. Een reis van twee weken, daarom werden niet alle projecten bezocht maar er was wel veel werk te verzetten. De reis ging naar Palayoothu, Kandy, Negombo, Badulla, Pamunagama en Wattala.

In Palayoothu ging een grote wens in vervulling: computerles. Dankzij een sponsor werden er zes computers met alle toebehoren gekocht. Ook bureaus en stoelen kwamen erbij. Onze pleegzoon die in Palayoothu woont, had al het voorwerk al gedaan dus toen Gerrit aankwam, kon alles geregeld worden.
Er was ook nog een wens om aan de kinderen Engelse les te kunnen geven. Vanaf nu gaan deze lessen van start. Geweldig om zo aan de toekomst van de kinderen in Palayoothu bij te kunnen dragen.
Het derde project in Palayoothu was het opknappen van de lagere school, het was vooral slecht gesteld met de elektriciteit. Er is opdracht gegeven om deze problemen te verhelpen.

In Negombo zijn we gestart met maandelijkse hulp aan twee weduwen. Het lukt hen niet om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Onze stichting gaat de vrouwen nu helpen.

In Kandy hebben we een derde weduwe geholpen, het dak van haar huisje lekte als een mandje, nu wordt het dak gerepareerd.

Het moeder- en kind babycentrum staat in het plaatsje Pamunugama. In november was er opdracht gegeven om het gebouw binnen en buiten te renoveren.

Gerrit ging er nu naar toe om te zien of de opdracht goed was uitgevoerd. Dit was uitstekend gedaan. Nu kon de volgende opdracht worden gegeven: het terrein rondom het centrum ophogen en het speeltuintje en het toegangshek opknappen. Bij de volgende reis gaat Gerrit weer kijken hoe het werk eruit ziet. Controle is toch altijd wel heel belangrijk.

In het kindertehuis in Wattala hadden de meisjes geen matrassen. Dankzij een extra gift mochten we alle meisjes die in dit huis wonen een nieuwe matras geven.

Tot slot bracht Gerrit nog even een bezoek aan het weeshuis in Badulla, daar werd de levensmiddelenvoorraad aangevuld.

Vanuit Giessenburg kunnen we nog vertellen dat alle 4.000 loten die we jaarlijks verkopen weer met plezier verkocht en gekocht zijn!

Verder gaan we weer op een aantal markten staan, de voorbereidingen hiervoor zijn alweer volop aan de gang. Er zal weer speelgoed, boeken enz. te koop zijn, ook het mooie handwerk van Hanny wordt altijd veel verkocht. Kom gezellig even kijken.

  • 20 juni “Rommelmarkt”- Herv. Kerk Giessenburg
  • 26 juni “Beleef Giessenburg”- Verenigingsmarkt
  • 5 september “Dag van het Platteland”

Dank aan alle sponsors en iedereen die Stichting Projecthulp SriLanka een warm hart toedraagt.

Een hartelijke groet,

Marian en Gerrit Muis

Marian & Gerrit Muis
Van Delftstraat 36
3381 BH Giessenburg
Tel.: 0184-652043
www.projecthulpsrilanka.giessenburg.nl
projecthulp-srilanka@hotmail.com
NL09 RABO 0321 760921