Nieuwe Alpha Cursus van start!

Op dinsdagavond 21 september 2021 gaat er in Hardinxveld-Giessendam weer een Alpha Cursus van start. Een interkerkelijk team, waarbij ook onze gemeente is betrokken, organiseert deze cursus.

Alpha is een plek waar je samen met anderen het christelijk geloof kunt ontdekken. Op een laagdrempelige manier ga je samen in gesprek over de grote vragen in het leven. Elke Alpha-bijeenkomst bestaat uit drie belangrijke ingrediënten: eten, een inleiding en een gesprek. Dat ziet er zo uit:
* Eten: Alpha is gericht op relaties. Samen eten biedt de ruimte om ongedwongen aan relaties te bouwen en elkaar beter te leren kennen. Elke Alpha-bijeenkomst (10 in totaal) start met een maaltijd.
* Inleiding: elke week is er een inspirerende presentatie die deelnemers helpt om de basis van het christelijk geloof te ontdekken.
* Gesprek: na de presentatie is er tijd voor onderling gesprek in de kleine groepen. Hier kunnen deelnemers hun gedachten en vragen delen.

De meerderheid van de Alpha-deelnemers is persoonlijk uitgenodigd door iemand die ze kennen.
Wie zou jij kunnen uitnodigen voor de Alpha? Denk daar eens over na en bid er voor.

De volgende Alpha start op dinsdag 21 september 2021, van 19.00 tot 22.uur. De cursus wordt gegeven in Deelcafé De Buurman (Peulenstraat 159)
Van harte welkom om zelf te komen en/of iemand mee te nemen! De eerste bijeenkomst is bedoeld om vrijblijvend te kijken of Alpha iets is voor jou en/of degene die je uitnodigt. (In verband met de maaltijd is het wel fijn als je vooraf doorgeeft dat je aanwezig hoopt te zijn.)

Voor het aanmelden, bij vragen of voor meer informatie en verhalen van Alpha-deelnemers ga naar www.alpha-cursus.nl of neem contact met ons op.

Namens het interkerkelijke Alpha team,

Marco Kraaijeveld
(Tel. 0184 616691 / alphahardinxveld@gmail.com)