Koorzangavond met Urker mannenkoor Crescendo en Pieter Heykoop

Op D.V. zaterdag 26 september 2015 wordt er een koorzangavond georganiseerd in de Hervormde Kerk te Boven-Hardinxveld. Deze avond zal het Christelijk Urker Visserskoor Crescendo zingen. Het koor staat onder leiding van Louwe Kramer. Het orgel zal worden bespeeld door de bekende organist Pieter Heykoop.

De zang van Crescendo klinkt sinds 5 september 1953. Louwe Kramer startte toen met 23 jonge zangers als Chr. Jongemannenkoor. In 1955 nam zijn zoon Meindert W. Kramer de dirigeerstok over. Onder zijn leiding heeft het koor uit mogen groeien tot het grootste mannenkoor van Urk. In februari 1999 werd de dirigeerstok overgedragen aan zijn zoon Louwe Kramer. Deze bouwt nu verder aan dat wat zijn vader heeft bereikt. Maart 2000 is de eerste cd onder leiding van Louwe Kramer opgenomen. Het koor werkt aan een voortdurende ontwikkeling. Van 2000 tot 2015 was Harm Hoeve begeleider van het koor. Sinds dit jaar is Pieter Heykoop de vaste organist.

Tijdens deze avond zal ds. K. Hoefnagel de avond openen en een meditatie houden. De zangavond begint om 19.30 uur, de kerkdeuren zullen om 19.00 uur open gaan. De toegang voor deze zangavond bedraagt € 10,- (volwassen) en € 5,- (kinderen t/m 12 jaar). Bij reserveren via www.selov.nl ontvangt u € 2,50 korting per persoon. Er zal worden gecollecteerd voor de Spaans Evangelische Zending. Het adres van de kerk is Kerkplein 1. Voor meer informatie zie www.selov.nl.

Met vriendelijke groet,
Stichting “Een luisterend oor voor het goede doel”

crescendo