Kerstgala FreeStyle – Een korte impressie

Op zondag 13 december 2015 heeft de jongerengroep FreeStyle het jaarlijkse kerstgala gehad. De dresscode was ‘gala’ en de meeste jongeren hebben zich aan deze dresscode gehouden, waardoor het een chique avond was.

De avond begon met een opening door Henrico Bouter, waarna de jongeren in twee groepen verdeeld werden. De eerste groep mocht geblinddoekt aan een tafel plaatsnemen en kregen vijftien voorwerpen doorgegeven waarvan zij er zoveel mogelijk moesten onthouden. De tweede groep mocht het verjaardagsspel van Ik Hou van Holland spelen en zoveel mogelijk punten scoren. Na afloop van de spellen hebben beide groepen gewisseld, zodat iedereen elk spel gespeeld heeft.

Na de spellen was het tijd voor het serieus gedeelte. Het Kerstverhaal op volgorde leggen is toch niet zo eenvoudig als gedacht, maar beide groepen hebben dit zeer goed gedaan. Als afsluiter is er een filmpje gekeken met daarin hoe het kerstverhaal nu zou zijn, als het in deze tijd zou plaats vinden. (Voor de nieuwsgierigen: zoek op YouTube naar ‘Digital Nativity Story’).

Ook was er natuurlijk weer een fotomoment, waar gretig gebruik van werd gemaakt. Tot slot kreeg de jeugd een opdracht om met vellen papier, een schaar en plakband een zo hoog mogelijke toren te maken. Het ging gelijk op, maar op het moment dat de tijd om was stortte de toren van één van de groepen in. De winnaar was dus direct overduidelijk.

De foto’s van deze avond staan inmiddels in het fotoalbum. Ook is er een korte impressie gemaakt en op YouTube geplaatst: https://youtu.be/DTd03PoqFkQ.

De eerstvolgende FreeStyle-avond is op 10 januari 2016, we houden dan een NewYears Party. Alle jongeren vanaf 15 jaar oud zijn van harte welkom!

DSC_1833