Kampverslag

Inmiddels zijn we al weer enkele weken terug van een fantastisch clubkamp! Met 76 kinderen en 19 leiding zijn we van 4 tot 7 mei afgereisd naar de Sparrenhof in Tilburg. We hebben genoten van alle leuke spellen, zingen, eten en spelen met elkaar en de fijne gesprekken die met elkaar hebben gehad. Hieronder leest u wat we allemaal hebben meegemaakt, geschreven door de kinderen zelf in het kampverslag:

4 mei:Clubkamp 2016_woensdag (3)

We gingen om 15 uur vertrekken. We kwamen aan en hebben onze spullen opgezocht, luchtbedden opgepompt en een plekje gezocht op de slaapzaal. Daarna gingen we lekker spelen in de speeltuin. Om 18 uur gingen we eten, brood met soep. De avondsluiting ging deze 1e keer over Deborah, uit het bijbelboek Richteren. Een vrouw die streed voor de vrijheid van haar land. Ook ons land heeft een tijd gekend van oorlog… En nog steeds zijn er op de wereld mensen die moeten vechten voor vrijheid. Na de avondsluiting hebben we daarom stil gestaan bij dodenherdenking.

s Avonds ging groep 4 t/m 7 een provincienspel doen in het bos en groep 8/VO deden het spel ‘Ik hou van Holland’.

Om 22 uur ging groep 4 t/m 7 nog een krantenspel doen, groep 8 een spel in het bos en de VO-ers hadden een dropping. Om 0.30 uur was het op de bovenslaapzaal bij groep 4/5/6 stil, maar beneden bij groep 7/8 en in de tent van VO werd wat langer ‘gefeest’. Zij sliepen pas om 2 uur…..

5 mei

Na een korte nacht zitten we om 8.30 uur weer lekker buiten aan het ontbijt. Zo…. We kunnen er weer tegenaan! ’s Morgens staat het Hollands Handelspel op het programma. Een leuk spel waarbij we geld kunnen verdienen met verschillende opdrachten en daarmee moeten proberen zoveel mogelijk straten en steden te bouwen. Om 12 uur stond er een lekker broodje knakworst op ons te wachten.

Clubkamp 2016_donderdag (2)

Na het eten konden we nog even spelen en daarna begon de kampdienst. Deze dienst stond in het teken van ‘vertrouwen’. Gideon versloeg met weinig soldaten, maar heel veel vertrouwen de Midjanieten. Door veel vertrouwen te hebben in de mensen om je heen en in God, kun je veel bereiken.

Na de dienst ging groep 7/8 en VO vlaggenroof doen in het bos en de jongste groepen deden een zeskamp op het veld. Ondertussen waren Mark en Saskia in de keuken druk bezig om een heerlijke maaltijd voor ons te maken. Om  18 uur kunnen we aanschuiven en kunnen we kiezen uit spinazie of boontjes met aardappels, hamburger en appelmoes. Tenslotte een lekkere vlaflip als toetje!

En dan is het zover…. Donderdagavond de langverwachte spooktocht…. Iets waar veel kinderen naar uitkijken, maar toch ook wel een beetje bang voor zijn…. Spannend was het zeker, maar vooral ook heel leuk! Het vaste ritueel van douchen op donderdagavond werd een ware uitdaging, omdat de douches niet goed werkten. Met emmers en bekers warm water uit de keuken hebben we toch het meeste vuil weg kunnen spoelen….

Deze avond was het opvallend snel stil op de slaapzalen en in de tent!

 6 mei

Om 7.30 uur werd iedereen uit bed getrommeld door Jochem en Erwin voor de ochtendgymnastiek! Een kwartiertje later stond iedereen enthousiast mee te dansen (al hadden sommige VO-ers hier wel wat moeite mee…..)Clubkamp 2016_vrijdag (2)

Na het ontbijt werd alles weer afgewassen door de corveeploeg. De VO-ers gingen op pad naar zwembad Stappengoor in Tilburg.

Om 10 uur gingen de andere groepen beginnen aan de  vossenjacht. Tot ieders verbazing zaten er allemaal bekende Hardinxvelders verkleed in het bos! Bij iedere vos moesten de groepjes een opdracht uitvoeren en hiermee konden zij punten verdienen.

Na een lekkere boterham ging groep 4 een poosje rusten. De andere kinderen vermaakten zich buiten prima met waterballonnen een een zelfgemaakte buikschuifbaan. Heerlijk buiten spelen in zwembroeken en bikini’s omdat het prachtig weer is!

Na de waterpret wordt er nog even hard geoefend voor de bonte avond. Vervolgens gaat iedereen zich verkleden in de bonte avondkleding. Er worden nog wat kinderen geschminkt en dan komt de frietkar het terrein op rijden! Binnen een half uurtje is iedereen voorzien van lekker frietjes met een snack. Smullen maar!

Na de avondsluiting waarbij we het hebben over het verhaal van Jefta, gaat de bonte avond van start. Iedere groep heeft hard zijn best gedaan om een leuk leuk/toneelstukje of show voor te bereiden! Wat een leuke avond! En als we tenslotte nog afsluiten met liedjes zingen bij het kampvuur, kan de bonte avond niet meer stuk!

Als de meeste kinderen van de basisschool richting de slaapzaal gaan, wacht er nog een spannende verrassing voor de leiding. VO heeft namelijk een spooktocht georganiseerd voor de leiding. 2 aan 2 moeten zij het bos is en de lichtjes volgen, waarbij ze de stuipen op het lijf worden gejaagd door de stoere VO-ers! Leuk gedaan!

Moe, maar voldaan gaan we allemaal richting de slaapzaal/tent!

 7 mei

De laatste dag is al weer aangebroken! Wat vliegt de tijd, als je het zo naar je zin hebt! Tussen 7 en 7.30 uur wordt iedereen wakker en begint het inpakken. Iedereen probeert zijn/haar eigen spullen te verzamelen en in de tas te krijgen, die toch echt kleiner lijkt dan toen we aankwamen…..

Clubkamp 2016_zaterdag (17)Om 9 uur stapt VO op de fiets om aan de terugreis te beginnen. We zwaaien hen met z’n allen uit en gaan dan ontbijten. Hierna pakken we de laatste spullen in en gaan we nog een spel doen in het bos. De leiding, met hulp van enkele moeders/vaders gaan hard aan het werk om het kampgebouw weer schoon te krijgen. Dat is altijd nog een flinke klus….

Om half 12 arriveren de ouders die ons komen halen. Na een kopje koffie en limonade wordt de auto-indeling voorgelezen en gaat de terugreis beginnen.

Wat een heerlijk gevoel om na zo’n mooi kampweekend weer veilig en wel bij de kerk aan te komen waar alle ouders vol spanning staan te wachten!

We mogen dankbaar terugkijken op een fantastisch clubkamp! Iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd nogmaals hartelijk bedankt!

Voor meer foto’s kunt terecht in het fotoalbum.

 Groetjes de kampleiding:

Iemke, Angeliek, Ria, Teunis, Monique, Gerdien, Marjet, Kristov, Kevin, Anneke, Rene, Fiona, Bart, Esther, Erwin, Jochem, Mark, Saskia en Ilona