Introductie consulent – Ds. Mirjam Kollenstaart-Muis

Al jaren ben ik op afstand een beetje verbonden met u. Ik ben immers predikant in de Gereformeerde Kerk Ottoland en zowel Ottoland als Boven-Hardinxveld behoren tot de classis Alblasserdam. Bovendien ben ik opgegroeid in Giessenburg en zijn mijn ouders, Gerrit en Marian Muis (Projecthulp Sri-Lanka), ook geen onbekenden in uw gemeente.

Na mijn studie in Utrecht ben ik predikant geworden in Ottoland, op 31 augustus 2003. Afgelopen voorjaar heb ik mijn 12,5 jarig jubileum in mijn eerste gemeente mogen vieren en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Ik vind het heel bijzonder om al zoveel jaren met plezier en zin werkzaam te zijn in deze streek.

Naast het werk in de gemeente probeer ik ook voorbij de grenzen van mijn eigen gemeenschap te kijken. Ik houd van media: wekelijks ben ik te horen bij Groot Nieuws Radio, ik schrijf regelmatig in het Nederlands Dagblad en de tijdschriften Eva en Jente. Ook spreek ik op allerlei bijeenkomsten en ben bestuurslid van International Justice Mission in Den Haag.

Al dat werk plan ik min of meer om mijn gezin heen, want dat vraagt ook de nodige aandacht. Samen met echtgenoot Marien (predikant in Rotterdam-Nesselande) heb ik namelijk vier zonen (11, 10, 6 en 3 jaar) en één dochter (9 jaar). Kortom: mijn leven is dynamisch en een nieuwe taak – het consulentschap – voorkomt dat de dynamiek verdwijnt. Een consulent heeft twee hoofdtaken: het adviseren van de kerkenraad en het begeleiden van het beroepingswerk. Het eerste overleg over de invulling van het consulentschap is al geweest.

De zomertijd is begonnen – het afscheid van ds. Sander Ris en zijn gezin is geweest. Een nieuwe tijd breekt aan. U mag recreëren (=herscheppen) en u zo met nieuwe energie, nieuwe moed, nieuwe zin voorbereiden op een nieuw kerkelijk seizoen. Ik voel me bevoorrecht om de komende tijd uw gemeente van binnenuit te mogen leren kennen.

In Christus verbonden,
ds. Mirjam Kollenstaart-Muis
mjmuis@hotmail.com / 0184 653948

dskollenstaart