Hofjeswandeling Haarlem

Wandel mee en leer Haarlem kennen.
Een dagtocht met de trein naar Haarlem met een wandeling onder leiding van een gids langs de vele hofjes en met een bezoek aan de Grote of Sint-Bavokerk.

Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:
08:45 uur : verzamelen op station Boven-Hardinxveld
09:00 uur : vertrek met de trein
10:30 uur : aankomst in Haarlem
10:45 uur : aankomst lunchcafé, koffie met gebak vervolgens de wandeling met gids vervolgens de lunch
14:30 uur : bezoek aan de Grote of Sint-Bavokerk
16:20 uur : vertrek vanaf station Haarlem
18:00 uur : aankomst op station Boven-Hardinxveld

Het Gilde Haarlem organiseert samen met lunchcafé ‘In den Swarten Hondt’ een Hofjes Arrangement.


Het lunchcafé werkt samen met De Linde. Dit is een non-profit organisatie die individuele woonbegeleiding geeft aan mensen met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast bieden zij ook dagbesteding aan, zoals helpen in een lunchcafé!
Lunchcafé en restaurant ‘In den Swarten Hondt’, waarschijnlijk de oudste nog bestaande horecagelegenheid, is op Spaarne 37.

Een mooiere plek voor de start van een hofjeswandeling is bijna niet te vinden. Het arrangement omvat ontvangst met koffie en appelgebak, daarna een hofjeswandeling onder leiding van een stadsgids van het Gilde Haarlem. Als we terugkomen van de wandeling staat de tafel voor ons gedekt voor een oerhollandse hofjeslunch.


Op de eerste zaterdag in oktober, de geboortedag van Sint Bavo – de schutspatroon van de stad Haarlem – is de kerk gratis te bezoeken en is er een programma met veel muziek en diverse rondleidingen.
Nadat we hiervan genoten hebben, wandelen we terug naar het station waar de trein richting het zuiden om ruim kwart over vier zal vertrekken. We hopen om zes uur weer op station Boven-Hardinxveld te zijn.

Datum : zaterdag 7 oktober 2017
Tijd : 9:00 uur (verzamelen vanaf 8:45 uur)
Plaats : verzamelen op station Boven-Hardinxveld
Kosten : € 30,00 inclusief treinreis

Klik hier om op te geven