V&T Het Schatkist Project

Een schat die gaat van hand tot hand……

Voor dit doel vulden wij een prachtige schatkist met allerhande materiaal voor de diverse gezinnen in onze gemeente. Deze schatkist verblijft twee weken in een gezin en reist daarna verder naar een ander gezin.
We hebben benadrukt dat er voor alle leeftijden in de schatkist wat te vinden moet zijn. Jongste kinderen, kinderen die voor het eerst een leesboekje kunnen ontcijferen, kinderen die kinderverhalen kunnen lezen, jonge tieners, enz. Ook een gezamenlijk gezinsleesboek en een kookboek zitten erin en daarnaast nog film en muziek. Kortom, een schat aan mogelijkheden.

Wat is de bedoeling van deze schatkist?

In de schatkist zit een boek met de titel ‘Aan de keukentafel’. Op pagina 80 staat heel mooi verwoord wat we met de schatkist willen bereiken: “Wat gebeurt er met de vinder van de schat, als hij de schat ontdekt? Als je in de bijbel “graaft”, kun jíj ook schatten ontdekken!” Met andere woorden: we hopen dat je in deze kist schatten zult ontdekken, kleine of misschien wel hele grote.
Aan het eind van het seizoen komen we graag met de gezinnen die gebruik gemaakt hebben van de schatkist bij elkaar en delen we de mooie verhalen.