‘Daar word je beter van!’ – Lezing dr. Piet Schelling

Dr. Piet Schelling vertelt deze avond over ziekte en gezondheid, in relatie tot geloven. In zijn boek ‘Daar word je beter vapiet schellingn!’ beschrijft hij de ervaringen die hij heeft opgedaan rondom gezondheid. Daarin komen vragen aan de orde als: Wat is de rol van geloof bij ziekte en genezing? Helpt bidden als je ziek bent? Hoe is God vandaag helend onder ons aanwezig? Zijn zegening en ziekenzalving bruikbare instrumenten in dagen van ziekte en hoe denken we over alternatieve geneeswijzen?

Maar ook: Wat gebeurt er met ons als we ziek worden? Wat doet dat met de omgeving? Hoe kunnen we elkaar bijstaan, hoe ver gaan we om beter te worden?

Dr. Piet Schelling (1946) is emerituspredikant. Hij is betrokken bij diverse activiteiten zowel in de landelijke Protestantse Kerk in Nederland als in plaatselijke gemeenten. Hij is auteur van tal van boeken over uiteenlopende thema’s, zoals spiritualiteit, ziekte en gezondheid, missionaire gemeente, muziek en liturgie.

Deze avond wordt georganiseerd door de Gereformeerde Kerk te Sliedrecht.

Opgeven kan bij Marjorie van den Heuvel. We zullen gezamenlijk naar Sliedrecht rijden en vertrekken om 19.30 uur bij de kerk.

Datum  : donderdag 4 februari 2016
Tijd      : 20.00 uur, koffie en thee vanaf 19.30 uur
Plaats   : De Voorhof, Gereformeerde Kerk Sliedrecht, Middeldiepstraat