Collecteren met Givt

Voor steeds meer mensen is contant geld op zak hebben niet meer vanzelfsprekend. We betalen steeds meer met de pin of zelfs via de smartphone. Deze ontwikkelingen zijn niet meer tegen te houden, maar hebben wel tot gevolg dat het voor mensen moeilijker is om mee te doen met de collecte tijdens de dienst. Sommige mensen kunnen hierdoor zelfs niet meer geven. Een probleem wat in deze ‘corona tijd’ nog beter zichtbaar wordt.

Voor die mensen hebben we goed nieuws, want vanaf nu hebben we een extra manier van collecteren, waarbij u met uw smartphone kunt doneren. Dat doen wij samen met Givt; het bedrijf dat deze oplossing maakt. Wilt u gebruik maken van deze service, dan heeft u de Givt-app nodig. Deze kunt u downloaden op www.givtapp.net/download.
Onze gemeente gebruikt Givt als aanvullende geefmogelijkheid voor de collecte. Givt is een app waarmee je altijd en overal mee kan doen aan de collecte. Ook als je nu thuis meekijkt vanaf de bank. Met Givt kan je gewoon blijven geven. Open de app, kies hoeveel je wilt geven, kies hoe je wil geven en klaar! Met de Givt app zijn je giften net als bij collectebonnen aftrekbaar van de belasting.

Hiermee komen er 4 manieren om deel te nemen aan de collecte:

1. door contant geld te geven.
2. door collectebonnen te geven (met omschrijving in envelop in brievenbus van de kerk).
3. door een overschrijving per bank te doen.

4. door de nieuwe Givt-app.

Samen geven met Givt.

Onze gemeente gebruikt Givt als aanvullende geefmogelijkheid voor de collecte. Givt is een app waarmee je altijd en overal mee kan doen aan de collecte. Ook als je nu thuis meekijkt vanaf de bank. Met Givt kan je gewoon blijven geven. Open de app, kies hoeveel je wilt geven, kies hoe je wil geven en klaar! Hiermee wordt de collecte weer een belangrijk onderdeel van de eredienst.
Geven met Givt via een QR-code werkt als volgt:
1. Tijdens het collecte moment open je de Givt-app
2. Kies het bedrag dat je wil geven en druk op volgende (Zijn er meerdere collectes in een dienst? Geen probleem! Om een collecte toe te voegen toets op het plusje bij collecte toevoegen en vul het bedrag in dat je aan de 2e collecte wilt geven. Nog een derde collecte toevoegen? Druk dan nogmaals op het plusje en kies je bedrag voor de derde collecte.)
3. Kies vervolgens voor de tweede optie in je scherm: QR-code (geef door middel van een QR-code)
4. Scan de QR-code met je camera (Let op! Het kan zijn dat de app toestemming vraagt voor toegang
tot je camera. Druk op OK om verder te gaan)
5. Druk tot slot op volgende om de gift te voltooien

Geven zonder QR code of zender in de buurt? Ook dan kan!
Volg de onderstaande stappen voor geven uit de lijst.
1. Open de app
2. Kies het bedrag dat je wil geven. (Zijn er meerdere collectes in een dienst? Geen probleem! Om een collecte toe te voegen toets op het plusje bij collecte toevoegen en vul het bedrag in dat je aan de 2e collecte wilt geven. Nog een derde collecte toevoegen? Druk dan nogmaals op het plusje en kies je bedrag voor de derde collecte.)
3. Kies vervolgens voor de derde optie, geven uit de lijst
4. Vul in: Geref. Kerk Boven-Hardinxveld
5. Selecteer Geref. Kerk Boven-Hardinxveld* en toets onder in je scherm op geven!
6. Druk tot slot op volgende om de gift te voltooien.

Je download de Givt-app in Google Play of in de App Store. Kijk voor meer informatie over Givt op www.givtapp.net.

Dit filmpje legt in het kort uit hoe de Givt-app werkt: https://vimeo.com/398825744

* Je laatste keuze staat altijd bovenaan.