Avondmaalscollecte zondag 7 juli 2019

De geboorte van een kind hoort een prachtig moment te zijn, maar voor veel vrouwen in ontwikkelingslanden is juist het tegenovergestelde waar. Door gebrek aan goede medische zorg en expertise moeten veel vrouwen in Afrika vaak een lang en moeilijke bevalling ondergaan. In veel gevallen overleeft het kindje de bevalling niet en blijft de moeder met een fistelprobleem achter. Mercy Ships biedt gratis fisteloperaties aan voor de vrouwen.

Doel: Hersteloperaties voor vrouwen die lijden aan beschadiging van de blaas die ontstaan is door gebrek aan een keizersnede.

De fistel is in veel gevallen niet het enige probleem. Door dat deze vrouwen geen controle hebben over hun blaas worden deze zij vaak verstoten uit hun dorpen en de maatschappij. Ze worden gedwongen om jarenlang in isolatie en eenzaamheid te leven. Sommigen leven jarenlang zonder één keer aangeraakt te worden door een andere persoon – geen knuffel, geen kus, zelfs geen hand…

Door de fisteloperaties van Mercy Ships krijgen deze vrouwen een kans op een nieuw leven. Ze kunnen weer terug naar huis, naar hun families en kunnen ook werk zoeken. Na jaren ellende kunnen ze zich weer als een vrouw voelen – schoon en droog. Mercy Ships viert samen met deze vrouwen hun terugkeer naar de maatschappij met een ceremonie waarbij alle vrouwen een mooie jurk krijgen als symbool van hun schoonheid. Na afronding van alle werkzaamheden in Guinee hoopt de Africa Mercy voor onderhoud te vertrekken naar Gran Canaria. Dat betekent dat er op dit moment geen fisteloperaties zijn, maar binnenkort wordt dat weer herstart. Daarom kunnen wij geen bankrekening aan u door kunnen geven voor dit project speciaal. De diaconie heeft contact met Mercy Ships, zodat uw donatie na de onderhoudsperiode, naar dit specifieke doel gaat. Binnenkort vindt u meer algemene informatie in de kerkbank over Mercy Ships.

´Mijn plan met jullie staat vast, spreekt de HEER.
Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk:
ik zal je een hoopvolle toekomst geven.
Jeremia 29:11”