Alpha Cursus: twee deelnemers vertellen

We proberen in het nieuwe seizoen voor de derde keer een Alpha Cursus te organiseren. De Alpha Cursus bestaat uit tien maandagavonden van 20:00 uur-21:30 uur bij ons thuis in de pastorie. Na kennismaking denken we na over belangrijke thema’s in het christelijk geloof. Er is alle ruimte voor onderling gesprek, vragen stellen en antwoorden zoeken. We leren van elkaars ervaringen met God, geloof en de kerk.

Ik heb aan twee mensen die vorig jaar meededen gevraagd te schrijven wat zij aan de Alpha Cursus hebben gehad. Hieronder lees je hun verhalen.

“Kan ik er wat mee? Is ‘t iets voor mij? Wat levert ‘t mij op? Dat vroeg ik mij af bij de uitnodiging voor het bijwonen van de Alphacursus. Al heel lang leeft de ‘overtuiging’ dat er meer is tussen hemel en aarde. In gesprekken met mensen binnen en buiten onze familie- en vriendenkring klinkt vaak door hoeveel steun en kracht zij daar uit putten. Heel bijzonder, maar ik ben geen gevoelsmens; ik ben praktisch, beredenerend en een controlfreak. En je openstellen is niet één van mijn beste eigenschappen, omdat ‘t je kwetsbaar maakt en misschien wel emoties losmaakt die je ‘t liefst verborgen houdt voor anderen.
Enigszins twijfelend besloot ik toch mee te doen. Mede door de warme en hartelijke ontvangst van de gastheer en –vrouw en openheid van de medecursisten in de gesprekken voelde ik mij steeds meer op mijn gemak. “Er zijn dus nog meer mensen die met dezelfde vragen en gevoelens rondlopen als ik”. Rationeel werd af en toe emotioneel en ik bemerkte zelfs dat mijn “muur” af en toe werd beslecht. Het werden avonden waar ik met plezier naar toe ging en zelfs een beetje naar uit keek.
Om nog even terug te komen op de vragen hierboven. Ik ben blij dat ik ja heb gezegd. Het is voor mij een bijzonder aangename en leerzame tijd geweest waar ik graag een vervolg aan zou willen geven.”

Een vriendelijke groet van een Alphacursist

“Al een paar jaar geleden attendeerde een vriendin mij op de Alpha cursus in het algemeen. Ze zei dat dit wel iets voor mij was. Ik had met haar wel eens gesprekken over het geloof; ik wist er niet veel van, maar één ding was duidelijk; ik werd er toen al door geraakt.
Ik ben van huis uit niet met geloof opgevoed, maar totaal vreemd was het mij ook niet. Ik heb op Christelijke scholen gezeten en heb vrienden, familie en veel collega’s die kerkelijk zijn. Ik ging zelfs ook regelmatig naar de kerk. Maar toch snapte ik niet waarom al die mensen vanuit zo’n overtuiging leefden. Ik begreep de kern niet. Afgelopen jaar heb ik daarom de stap gezet en mij aangemeld voor de Alpha cursus. Ik besloot dat ik meer wilde weten over het Christelijk geloof.
Al vanaf de eerste bijéénkomst merkte ik dat ik het geweldig boeiend vond om met dit onderwerp bezig te zijn. Het was ook mooi om samen met anderen op een ontspannen manier antwoord te vinden op veel vragen en om nieuwe inzichten te krijgen. Het heeft mij o.a. aangespoord om naar mezelf te kijken, maar ook naar andere mensen. Het heeft gezorgd voor een stukje bewustwording in de stappen die ik zet.
De cursus is afgerond, maar er valt nog zoveel te ontdekken. De Bijbel is een mooi en inspirerend boek en ik wil graag verder groeien in mijn persoonlijke relatie met God.”

Mocht je zelf bezig zijn met vragen over God, het geloof of je plek in de kerk… dan heeft de Alpha Cursus je echt iets te bieden. Of je nu vaak in de kerk komt, weinig of bijna nooit.

We willen je ook vragen om eens na te denken of er mensen zijn in je omgeving bij wie je interesse in het geloof opmerkt. Collega’s, buren, vrienden en vriendinnen aan wie je merkt dat ze bezig zijn met vragen over het leven, spiritualiteit, God en de kerk. In de kerk vind je uitnodigingskaarten waarmee je ze op de Alpha Cursus kan attenderen.

De eerste kennismakingsavond met de Alpha Cursus is maandagavond 12 oktober, 20:00 uur in de pastorie aan de Albert Cuijpstraat 14.

Voor verdere informatie, vragen en aanmeldingen: ds.sander.ris@gmail.com of 06- 19863293.
www.alpha-cursus.nl

ds. Sander Ris

 

alphabanner