70 jaar vrijheid en herdenken: herdenkingsbijeenkomst en kranslegging op 4 mei

Op 4 mei gedenken we ook in Hardinxveld de doden die gevallen zijn voor onze vrijheid: iets om bij stil te blijven staan en dankbaar voor te zijn. Deze plechtigheid zal plaatsvinden bij het monument op de Sluisweg in Beneden-Hardinxveld. Een onderdeel van de plechtigheid is het leggen van de kransen.

Ook de gezamenlijke kerken van Hardinxveld doen met ingang van dit jaar mee aan deze kranslegging. Dit jaar zal een afgevaardigde van onze kerk, namelijk Leonard van Hoven, ook daadwerkelijk een krans leggen. Leonard zal dit samen doen met een afgevaardigde van de Hersteld Hervormde Gemeente van Giessendam/Neder-Hardinxveld/Sliedrecht. In de volgende jaren zullen weer twee afgevaardigden van andere plaatselijke kerken de krans leggen.

Voorafgaand aan deze kranslegging vindt ter gelegenheid van de 70ste herdenking een korte bijeenkomst plaats in de Nieuwe Kerk (aan de Nieuweg), aanvan 18.30 uur. We nodigen gemeenteleden en andere belangstellenden van harte uit voor zowel de bijeenkomst in de Nieuwe Kerk als de kranslegging bij het monument aan de Sluisweg. Het volledige programma van de dodenherdenking kunt u vinden opĀ http://www.oranje-trouw.nl.

Stilte

Zeg nietsmonument_sluisweg
Doe niets
Ervaar en luister

De stilte, zo vol van geluid
Het geluid van jezelf
Het geluid waarvan je niet weet dat het bestaat
Omdat je het nog nooit hebt gehoord
De stilte kijkt je recht in de ogen
Loop niet weg, blijf staan
Het geeft niet als het je raakt
Er is stilte omdat jij geen geluid maakt
De stilte slaat een arm om je heen
Neem de tijd om stil te staan bij dit moment

Verleden
Herinneren
Herdenken

Stilte

(Amber Bontekoe, 18 jaar)