40-dagentijd 2015

Aswoensdag:

kruis

Op (as)woensdag 18 februari begint de 40 dagentijd waarin we toeleven naar Pasen.  Op deze dag is er een vesper waarin het thema voor deze periode “open je handen” geïntroduceerd wordt. Deze vesper vindt plaats om 19.30 uur in de kerkzaal.
We nemen veertig dagen de tijd om onze zegeningen te tellen en met handenvol uit te delen.
We hopen op uw komst u bent van harte welkom.

Stille week:

Ook dit jaar zullen er in onze kerk op de maandag, dinsdag en woensdag in de stille week vespers worden gehouden. Op donderdag, vrijdag en zaterdag zal er een dienst zijn om daarna op zondag het opstandingsfeest met elkaar te mogen vieren.

Huispaaskaars:  

Voor het jaar 2015 is de nieuwe paaskaars al uitgezocht. Er is gekozen voor een Blauw Chi-Rhorelief met daaronder een medaillon, de wereld voorstellend, met daarop een wegvliegende Vredesduif.

Wanneer u het mooi vindt om huispaaskaars thuis te hebben kunt u deze bestellen. Op het prikbord naast de ingang van het bijgebouw vindt u een bestelformulier. Op deze lijst vindt u mooie kaarsen, maar de gekozen kaars voor in de kerk is voor thuis helaas niet mogelijk.

In de maand februari kunt u uw bestelling opschrijven.

Kindernevendienst:

Pelgrimstocht naar Pasen
In de weken van de veertigdagentijd gaan we op weg naar Pasen.
Een weg die we in het project van dit jaar zien als een pelgrimsweg.
We volgen voor de kinderen de evangelielezingen van de zondag.

  • Zondag 22 februari — Marcus 1:12-15 – vertrouwen
  • Zondag 1 maart — Marcus 9 :2-10 – Licht dat de weg wijst
  • Zondag 8 maart — Johannes 2:13-22 – Stop!
  • Zondag 15 maart — Johannes 6 : 4-15 – Er is genoeg
  • Zondag 22 maart — Johannes 12:20-33 – Het komt niet vanzelf
  • Zondag 29 maart — Marcus 11: 1-11 – Is dit het einde?
  • Zondag 5 april — Johannes 20: 1-18 Iets nieuws begint.

Kalender:

Dit jaar is er geen boekje of mail in de veertigdagentijd door de kerk zelf gemaakt.  Er zijn al veel kalenders en veertigdagen-apps die goed bruikbaar zijn.  We hebben er een aantal voor u uitgezocht. Hieronder kunt u de opties lezen. Na de dienst op zondag 1 februari is er de mogelijkheid de kalender van Tear en van de PKN  te bekijken in het bijgebouw. Wanneer u een kalender wilt kunt u deze zelf via de website bestellen.

PKN

“Open je Handen” is het thema van de veertigdagentijdcampagne 2015 en ook van de bezinnende kalender op weg naar Pasen. De kalender loopt van Aswoensdag 18 februari tot en met eerste paasdag zondag 5 april. U vindt onder meer gebeden, gedichten, Bijbelteksten met uitleg en portretjes van mensen. Elke dag heeft een leessuggestie en een vraag om te bespreken met anderen.

Prijs: 4 euro  en te bestellen bij www.webwinkel.pkn.nl
40dagentijdkalender ‘Open je handen’

openjehanden

 

 

 

 

 

App Kerk in Actie!

Download de 40dagentijd-app van Kerk in Actie! Voor gemeenteleden met een smartphone of tablet heeft Kerk in Actie ook dit jaar weer de 40dagentijd-app. Deze app leidt je door de 40dagentijd met inspirerende teksten, gebeden, foto’s of praktische tips. De 40dagentijd-app is een handig middel om jezelf aan te sporen om je dagelijks te bezinnen op het leven en het volgen van Jezus in het dienen van de naaste. In de 40dagentijd bereiden we ons voor op het paasfeest. Het is een tijd van bezinning en versobering. Deze app helpt je om in de 40dagentijd ook echt tijd te vinden om hiermee bezig te zijn. Download de app en doe je 40dagentijd met Kerk in Actie.

Kijk op www.kerkinactie.nl/40dagentijdapp

JOP

Met deze poster ga je goed de 40dagentijd in. Met 40 praktische tips om met hart en handen samen bezig zijn met het geloof. Aansprekend voor het hele gezin.

Deze dubbelzijdige poster bevat opdrachten en nadenkers die je voor het slapengaan of tijdens de maaltijd met elkaar kunt doen. Hang de poster op de koelkast of op de deur. Zo wordt de 40dagentijd periode op een bijzondere wijze zichtbaar. Een mooi geschenk om aan te schaffen voor de kinderen van de kindernevendienst, of om als cadeau aan de ouders te geven namens de kerk in de stille periode van het jaar. De poster sluit naadloos aan bij de 40dagentijdcampagne van kerk in actie.

De poster kost € 2,95 en is te bestellen via jop.nl/winkel.

JOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEAR

De kalender van Tear staat bomvol nieuwe stukjes, thema’s en weetjes, tips, vragen en opdrachtjes. Allemaal om je te inspireren tijdens de 40 dagen voor Pasen. Zo willen we je laten zien wat delen met mensen doet. En hoe je een eerlijke en bewuste levensstijl in de praktijk brengt. Zes bijzondere schrijvers nemen je mee door de Bijbel en laten je zien wat delen met mensen doet.

Om de teksten ook voor jonge kinderen leuk en leerzaam te maken, ontvang je dit jaar bij de kalender een leuk gidsje dat is gemaakt in samenwerking met Jente. Speciaal voor het hele gezin.

3,50 euro via www.tear.nl/bestel-de-kalender-2015

vdk15tear

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namens commissie vieren,

Astrid de Boon